jag ser dig. jag ser dig jättebra.

hon vet inte riktigt vad hon ska säga. hon vet inte vad hon ska kalla det. det är inte så att hon känner sig hel med honom. inte alls. det är inte som att han kompletterar henne. eller något annat hittepåskit från hollywood. det är mer som att hon rodnar när han kommer på tal. det är mer som att hon är lite osäker. fast inte på honom. inte på dem. för han lyfter henne i luften och skakar om henne. han håller om henne ordentligt och tillåter henne inte att tvivla. så hon tvivlar inte. inte som hon alltid gjorde på dig.

istället känner hon sig fnittrig. fnittrig som en tonåring. osäker för hon vill verka cool inför hans vänner. och hon vill verka tillräcklig. för det verkar som om hans vänner tycker så mycket om honom. samtidigt. samtidigt bryr hon sig inte ett dugg.

för de är bra tillsammans. än så länge.

och allt bleknar.

tvåsamhetstönteri V

han är söt. han har fint hår. han spontanlyfter. han håller om mig. och liksom fingrar på mina kinder. och det är fortfarande tidigt. men det är bra.

idag var vi såna som hånglade i solen. och åt glass.

nu är det sista natten.

och nu är det min sista kväll i stan. och det känns bra. det känns skönt att komma hem igen. och det känns som en bra sista kväll. jag lagade mat. jättegod mat. och på praktiken blev det lite konstigt. för när jag kom tillbaka för att jag glömt de fina skorna sa de precis. oj, där kommer hon. det var uppenbart att de pratade om mig. och jag skiter i vilket. för jag fick en bra rekommendation. så det känns som att det kvittar.

men sthlm påminde mig om att det är fantastiskt med vänner. och de är verkligen verkligen fina allihopa. fast igår var ju lite konstig. idag tänkte jag på gitarrmannen. och idag ringde jag en liten stund. och han undrade om jag verkligen behövde gå hem först. och jag insisterade. på att gå hem först. det ska bli skönt.

sista kvällen är bra. sällskap är fint. systerskap är fint. och viktigt.

och imorgon ska jag krama på johanna. klappa på katten. och kanske. men bara kanske äta en falafel.

det var det där med gammal kärlek.

det var det där med gammal kärlek. och jag blev så paff i eftermiddags att jag sa ja till grejer som inte passade in i mitt tidsschema. det var inte så bra. för det var ju egentligen självklart att du skulle höra av dig nu. för häromdagen ville någon ses som aldrig vill ses annars. och det hör ihop med inledningen. för är det inte alltid såhär.

och du sa saker. inte  för något särskilt egentligen. för allt är så längesen egentligen. och vi är vuxna nu. och bär våra känslor på annat håll. men det rör vid ett särskilt område i mitt hjärta. och ibland känns det som att jag skulle släppa allt om du ville. det är inte första gången som jag tänker det. men första gången jag formulerar det utanför mitt huvud fem år senare. eller är det sex? jag minns inte riktigt. och det spelar ingen roll egentligen. för det blev aldrig som jag ville. och jag måste leva med det. och kanske borde jag släppa. lägga ner. aldrig mer höra av mig. och gitarrmannen värmer mitt hjärta just precis nu. och jag vet inte vad som händer med honom. och vi. vi hade en hetsig samtid. i en hetsig period av våra liv. och jag ville så mycket.

och nu. nu blev jag mest påmind om det där som var. och om att det var så sorgligt. och om att jag var så ledsen. och att jag tyckte så mycket om dig. fast jag tror mest att det var för att jag tyckte att du var så stilig. och jag tycker fortfarande det. att du är vacker. och det är kanske det. det kanske är det som bråkar i mitt huvud. att det är du som är mitt mansideal. att du ser ut exakt så som jag tycker är passande.

fast det var trevligt. och det var helt stört hur lätt du läste mig. för efter tjugo minuter sa du. du. du verkar inte så arg längre.

huvudet på spiken.

jag är fan jävlig harmonisk now a days.

tvåsamhetstönteri IV

så blev du glad och sa jättegärna. vi pratade om veckan som varit och om livet. om resor. om att glömma bort att gå på bio. om konserterna i augusti som jag måste gå på. det var hur sent som helst. men vi pratade ändå. och jag hade morgonröst och du låtsades som ingenting. och du skrattade. du skrattar så fint.

och jag kan inte riktigt greppa det här. det känns som en inledning. och det har varit så många avslut att jag inte riktigt förstår. men man måste inget. det finns inget särskilt att fundera över. analysera. välja. ingenting. det är bara enkelt. jag har glömt det. hur enkelt det är med inledningar.

och man vet fortfarande inte riktigt säkert. vi kanske bara har hakat upp oss för att jag skulle resa bort. eller för att det är vår. men spelar det egentligen någon roll. det viktigaste är att det blir varmt i bröstet när du ringer.

hem ljuva hem

kreativiteten har tagit semester. jag har träffat vänner. precis alla hann jag med. så när som på de som inte hörde av sig. och en hörde av sig i sista minuten, och det hade verkligen varit på tiden att vi sågs. men jag orkar inte. praktiken har sugit musten ur mig. igår när jag stod i ett rum förstod jag varför. rummet var nämligen fyllt av följande: två praktikanter. en designer. ett barn i en vagn med moder. två ägare. en webbansvarig. kartonger proppfulla av kläder. tomma kartonger. en produktionsansvarig. en säljare som springer ut och in. och alla. alla pratar samtidigt. och telefonen ringer. och leveranser levereras. och det byggs samtidigt. och telefonen ringer. och stylisten vill något. och skorna. är skorna färdiga? och lådan. någon måste kolla i lådan. och mötet. och kommer champagnen att räcka? och leveranser kommer. och precis där. när barnet började grina förstod jag varför jag är så trött i sthlm. och jag blev fnissig bland alla kläder som jag sorterade fint. om det är något jag lärt mig under veckan så är det vikten av organisation. och jag är bra på att styra upp. även om jag ibland lever i en sjukt oorganiserad vardag och glömmer det mesta. fan. jag antar att jag måste styra upp lite där hemma nu.

och den där sista vännen som inte hinns med förstår. och det är underbart. för precis därför är hon inte som er vän. hon som aldrig förstår. hon som tror att egoist är ett trevligt mellannamn.

häromdagen började någon fråga lite för mycket. på ett sätt som gjorde att vissa bitar verkligen satte sig på plats ordentligt. och jag ångrar ingenting. jag tänker att allt är verkligen bäst så här. jag mår bäst utan. och det kanske beror på en massa skit. som hormoner till exempel. jag exprimenterar inte mer med det sen världen började se lite klarare ut i färgerna. men jag tror inte heller på att skylla en massa grejs på det. jag tror på att ta ansvar.

det var en fin kväll. jag hade mer pengar än jag trodde så jag kunde fika ute till middag också. najs shit. och snart är det dags att lämna det temporära hemmet på arkadvägen. och det är inte konstigt. för det är något onormalt över att ha globen till närmsta granne.

på utställningen ringde det. det var andra gången i rad. det var trevligt. jag längtar faktiskt efter fortsättningen nu.

en lördag i storstan.

och igår. istället för att sitta och fundera. styrde jag upp. skönt. bra. johanna hade rätt. alltid. det rings kanske en del idag med. kanske. han ville.

det kan vara så att jag fick ett bootycall igår. herregud.

igår var också stora gåpåstandan. vi drog runt runt runt. och det var så roligt att hänga med sara. vi behövde mat samtidigt. och solen sken. solen sken så mycket. och jag hade inga solglasögon. så jag såg kanske väldigt arg ut. men det gjorde inget. det verkade vara någon slags fotbollshappening på gång, jättemånga män hade klätt ut sig i grönt och vitt och drack öl väldigt tidigt, dessutom hade de flaggor i samma färger och satt samlade i björns trädgård vid medborgarplatsen och brölade. jag kände mig lite provocerad. och ville gå in i mitten och säga: fotboll är för bögar. riktiga män spelar ishockey. självbevarelsedriften stoppade mig.

jag köpte fina fina byxor till det stundande bröllopet. de såg ut exakt som jag planerat. och det vill inte säga lite. får se vad det blir till. men hittills är jag grymt nöjd.

sen gick vi på
kulturhuset. det var så bra. det var så fina bilder. och jag blev nästan helt tårögd för att det var så vackert.

och i närheten träffade vi en gammal bekant. en från hemtrakten. hon verkade skakis. och förändrad. det kändes inte bra. inte bra alls. så mycket som förändras. som blir annorlunda. och jag tittade på den dära länken som handlar om familjer. och blev påmind om att såna som var de coola numera är unga vuxna som låtsas att de är medelålders. så mycket som förändras.

vi såg också en demonstration på sergels torg. det var abortmotståndare. jag blev provocerad. jag ville gå in i mitten och säga: i sverige gör vi för få aborter. och ni är sura oskulder hela bunten. återigen hindrade självbevarelsedriften mig.

sen träffade vi yo-girl. och våran andra hangaround drog till ngt slags kalas på söder. och vi satt vid de rosa träden i kungsträdgården.

och allt var så bra. och båda viskade till mig att den andra var trevlig. mina vänner är bra. för de passar ihop med varandra.  yo-girl drog hon återvänder till hemmet idag. jag lämnas kvar i exilen. men nu är tyskelin här. och jag har tusen grejer kvar att göra innan jag lämnar stan.

och sen. sen åt jag sushi hemma hos sara på mariatorget. och innan hennes vän kom så drog jag. inte på gratisklubben i gamla stan. utan till det temporära hemmet på arkadvägen. där vid globen.

tvåsamhetstönteri III

i morse skrev hon ett bra inlägg. och hon hade lärt sig att göra snygga länkar så hon gjorde några sådana med. det var något om att inte analysera saker sönder och samman. och det var något om att han var en tönt om han inte kunde bortse från det där. men nu sitter hon ändå här i en främmande stad med en främmande dialekt ringande i öronen dagarna i ända. hon gör främmande saker. för hon tar så mycket skit. och några tycker att hon är tyst. men det är svårt att prata när alla skriker. och det är svårt att lära sig något när hon är ute och letar ett exakt rätt brunt band över hela stan. och hon undrar om det är någon i hela världen som tänker på en. och hon vet att det är massa som gör det. för det var längesen mobilen plingade till så ofta som nu. men det är inte han. och hon vill inte att han ska vara en tönt. för hon är så less på töntar.

det var en riktigt trevlig kväll. jag drack vin och åt morotskaka i vasaparken. jag var tvungen att lämna söder för ett slag. jag och yo-girl tittade på kaniner som studsade runt som galna. sen blev det osomrigt och vi gick till den dära lägenheten som varit hennes tillfälliga hem nu. och det var trevligt. vi pratade om så mycket. och vi behövde båda lätta på trycket. och vi förstod. det var skönt.

och jag har ett så fint
systerskap. det är inte klokt.

jag åkte tunnelbana hem från odenplan. de där kvarteren mellan odenplan och st eriksplan är fyllda av så mycket. helt stört. när ett minne poppade upp. kom nästa. och jag antar att det är där omkring som vasastan ligger. och en sa att han bor där. och jag tänkte. det är klart. allting samlas kring ett. jag behöver inte släpa mina minnen kring hela stan. jag har de samlade i specifika områden.

men du. var är du. varför ringer du inte. hallå. hallå.

ibland är hon så pinsam.

pinsamt. så vansinnigt onödigt. jag skäms ihjäl. herregud.

jag klippte mig i fingret på praktiken. men jag åt indisk mat med en vän från alltid. hon så så glad ut. och hon var så tvåsam, men det var okej för äntligen hade hon funnit det hon letat efter så länge.

och jag undrar om jag verkar tokig nu. fan.

och jag undrar vad jag ska säga. om han ringer.

han kanske slutar nu.

sthlm i mitt hjärta

igår träffade jag emma. emma som jag inte sett sen innan så mycket. och jag var nervös. så nervös att jag höll på jättelänge med att byta kläder. och det kändes som en date. för jag tänkte. tänk om vi har slut på saker att säga till varandra. tänk om vi pratade oss sönder och samman den där hösten när vi var så unga och naiva och inte visste så mycket. i varje fall inte jag. och vi sågs vid trappan på medborgarplatsen. där den där klubben ska flytta när slussen ramlat ihop. och hon såg ut som förut. fast vuxen. och jag såg likadan ut. och det blåste så vi skyllde tårarna på den. nu känns det som om jag aldrig vill tappa henne igen. allt var detsamma. hon plockade bort hårstrån som jag tappade. och jag pratade. och hon pratade. och jag hade plockat hårstån om hon hade tappat några.

och jag tänker. att mina gamla sthlmskompisar är såna som man aldrig får glömma. såna som betyder mycket och såna som aldrig försvinner. och nu när jag blir påmind om det. känns det drygt att bo i malmö. trots att jag älskar stan mest av alla städer. mina gamla sthlmskompisar är så olika mig att vänskapen sitter på djupet. den går aldrig ur. den går aldrig att tvätta bort. och jag vet att det inte är hittepå. att det inte är bara för att vi ses så sällan att vi börjar romantisera. fast jag tycker att sthlm är pissigt egentligen. börjar jag nu tänka på att man kan ju bo här med emma, annie, markus, annamaria, ida, linnéa, iman, sara, esteban och leva loppan.

det är tröttsamt att göra skitgörat. det är så tröttsamt att kreativiteten har tagit semester. igår blev jag irriterad någonting så gräsligt. för de är inte alltid så välplanerade. välorganiserade som jag skulle vilja. det gör min praktik en aning krångligare. fast jag fick tröst. jag höll klaffen om irritationen för på kvällen skulle jag få sushi.

och dessutom hade jag en rolig tunnelbaneresa. två tjejor. en äldre mellan 25 och 30 en yngre ca 16. pratar om ett barn. den yngre frågar hur gammal den är. den äldre svarar: den är född i september så den är typ ett år. god damn tänker jag. matte är inte min starka sida heller. men september? det betyder ju att bebisen är lite mer än ett halvår. hur kan det bli ett år?  till kvinnans försvar får man väl säga att det är brukligt att avrunda uppåt efter fem. direkt efter börjar de tala om ålder. den yngre säger. men du. du är väl 36. den äldre svarar lätt upprört. jag är faktiskt 29. då blir jag tvungen att gå av. jag blev så uppmuntrad att jag höll på att brista ut i gapskratt. sen. såg jag en helt blond barnfamilj. mamma. och tre småbarn. ALLA hade äckeldreads. då fick rusa ut från stationen. det blev bara för mycket.

nu ska jag göra något roligt.

tvåsamhetstönteri II

efter en timmes prat. jag tyckte att jag babblade en massa. på ett väldigt osmickrande sätt. fast det är ju så jag är. och första gången vi sågs rapade jag. jag kan liksom inte låta bli att vara precis som jag är. och ibland tänker jag att det är sjukt osmickrande. fast den här gången verkar det precis tvärtom.

för efter en timmes prat. sa han. vi får höras snart igen.

sthlm har blivit kallt.

och nu konstateras att familjen bomans samtliga medlemmar på rallargränd följer mitt liv via internet. välkomna. hoppas att ni inte blir förfärade. förskräckta. men det är ju my shit det här. så jag antar att jag får stå för det.

i stockholm är allt fortfarande skumt. jävligt skumt. min bror gjorde en signe (dvs spenderade natten i ett okänt trapphus) jag spenderar mina dagar med åsa westlund (dvs hon som gjorde de där snygga målade träskorna) häromdagen var jag på upptäcktsfärd på söder och sprang in i både anna lindh och putte wickman (dvs deras gravar) en dag var jag ute på uppdrag och höll på att krocka med en lång man i lila sammetsjacka och barnvagn (dvs rickard wolff). imorgon ska jag träffa en kompis som jag inte sett på minst fem år (dvs bryssel-emma). och jag spenderar så sjukt mycket pengar att det är ohållbart. (dvs jag har köpt följande nödvändigheter: en vinröd portfölj, block och mappar, en vårjacka, en lång trikåpolo, ett par gråa leggings i stickad spets, ett par mönsterstickade ullstrumpor, ett par mönsterstickade bruna strumpor, pärlor och vajer för att göra smycken, svart discogarn,st en herrskjorta som är som en klänning, en tröja med ballongärmar, ett par örhängen, hårsnoddar, hårspännen. no jeans, no shoes. det som jag faktiskt på riktigt skulle kunna behöva. eller kanske är inte jeansen så nödvändiga. men faktumet att jag återigen är en sån som går i trasiga skor står mig upp i halsen.) i stockholm känner jag mig inte hemma. jo, i lägenheten gör jag det. men inte på stan. bland mina vänner känner jag mig hemma. jag har glömt bort att sakna dem. men nu när de är nära kommer jag ihåg. de brukade vara viktiga. men stockholm är inte välkomnande. där malmö är omfamnande. är stockholm en tunnelbanehets och ett antagande om att man känner till allt. på praktiken printar en av den ur kartor åt mig från hitta.se. jag bockar tacksamt. hon fattar.

idag tror jag att jag ska ringa. kanske.

tvåsamhetstönteri.

precis när jag började fundera på om det kanske var okej för mig att ringa för jag ville ju prata med honom och jag tycker inte om spel fast jag övertalade mig själv att vara lite chill lite cool vänta lite mer och idag när jag har ont i hela kroppen och är trött och luktar illa och jag precis funderat rätt mycket igen på det där med töntig tvåsamhet så samlas siffrorna på displayen och en liten melodi spelas upp.

och samtalet är lätt.

i sthlm är allt aningen ovanligt.

och precis samtidigt som jag började tänka mer på honom så ringde han inte. och han kanske gör det imorgon. eller så blir det som vanligt. så fort jag slappnar av och tänker. kompis, det går bra nu. så slutar det genast. det är en oskriven regel. men så är det. och kanske verkade jag vilja för mycket. eller kanske så var han bara upptagen med släkten och kompisarna från förr. eller så har han varit med om en olycka. eller så tyckte han att jag verkade uppptagen och tänkte att han kunde skjuta på det lite till. eller så vill han spela lite svår. störigt. precis när jag bestämt mig för att jag ville ha karlen. äh. det löser sig. antingen blir det bajs. eller så blir det bra.

och jag är fortfarande i sthlm. och ikväll umgicks jag med kompisar som inte var mina. och det var trevligt. och jag störde mig bara på en. och det var ändå hanterbart. för jag vet att det finns andra som hajar. men jag såg storebrorsan från förr
http://viscera.blogg.se/1175528102_28347175.html . och jag vinkade. men han sket i vilket. eller så syntes jag inte utan stort hår. men okända människor pekade på mig i en stad jag inte kände till. de ville berätta om när vi bodde i samma kvarter. och jag blev bara less. för någon gång skulle jag vilja att jag kunde gå på ett ställe utan att någon brydde sig. utan att någon var en kompis från förr eller någon man råkat bo med. och jag bryr mig inte egentligen. det är bara det. att det känns som ett påhopp. att aldrig få vara ifred. och jag vet hur ni tänker. att  va fan gnäller hon för. det är bara för att hon är så speciell. unik. har sån utstrålning. blaha blaha blaha. men jag hajar prylar med kändisar som bara blir så trötta att de skiter i alltihopa. jag blir igenkänd för en massa prylar. stort hår. stor mun. trevlig eller whatever. det är inget skryt. det bara är ett jävla faktum. någon gång vill jag slippa. trots att jag är snygg (fast jag har hår på benen och aldrig blir en jävla fashionista och nu är jag aningen för trött (läs berusad) för att bry mig om hur man länkar men klicka på kategorin kläder på länken http://www.annnamariamarklund.net för att kolla på en hårig modelljävel den svarta bruden är jag)

men ring för i helvete. och nu är jag där igen. god damn. all over again. och jag vet inte. två veckor till. vad händer.
vad händer. vad händer. kanske köper jag mig lite jävla lycka och åker hem till katten. och skiter i allt. tvåsamhet är fortfarande för töntar.

förresten är det schysst att jag får bo här.

och att du tar hand om min katt. sketabra. fast jag saknar henne en massa.


stressträngnäs here i come.

snart bär det av till stresssträngnäs. och det ska bli roligt. jag har inte sett dem på länge. fast det stör mig som inihelvete att jag måste åka en omväg till södertälje för att få biljetten 40 kr billigare. och det kan tyckas snålt. men vafan. i min värld är fyrtio kronor minst två fika på stan. eller ett lyxigt. och nu bor jag i stockholm och allt är dyrt vilket betyder att fyrtio kronor är ett halvt fika på stan. och nu har jag ändå betalat över 600 för ett tunnelbanebusskort som täcker hela stan och vägrar således betala fyrtio extra kronor.

jag pratar en del i telefon med en man jag knappt känner. fast igår slog det mig. vad jag tänkte om honom när han låg utspridd på min säng. just det. tänkte jag. det är därför män faktiskt kan vara vackra.

och jag saknar johanna. och jag saknar signe. fan. jag saknar kattjäveln en massa. och stockholm får mig att svära. och jag ska dammsuga lite innan samen kommer hem.

god damn it. uppföljaren.

hon har en dålig vana att i vissa speciella situationer måla fan på väggen för att inte bli besviken. numera känner hon sig dessutom så jävla luttrad att hon tänker att det är naivt att inte måla fan på väggen. men ibland borde hon verkligen bara hålla käften och slappna av. tagga ner lite liksom. hon är ju ett kap ju. det tycker massa. även gitarrmannen. för han ringde. så det så.

god damn it.

hon är nu officiellt en sån som väntar på ett telefonsamtal.


(fast hon oroar sig inte så där som hon gjorde för några år sen. hon tänker i varje fall att det inte är så. hon tänker att hon är glad. fan vad glad hon är. jätteglad. glad. glad. glad. inte orolig och nervös alls. inte alls. inte alls sa hon.)

arkadvägen 22 ligger brevid globen.

efter den där stan där så mycket hände dröjde det inte länge förrän tunnlarna kom. och med dem kom ett telefonsamtal. och jag blev helt stört glad. och efter det rullade tåget in på stationen i staden där allt började. där stod kulturvetaren med sin blommiga halsduk och väntade på att inkassera sin mulatta chocolatta.

och det blev vernissage och inflytt. och där var visst annamaria och vi fick lov att prata lite malmö och hår på benen.

telefonsamtal med köttgrottan. och telefonsamtal med gitarrman. och telefonsamtal med han som ser ut som mig men är en lillebror. och kulturvetaren drog till journalisten och jag handlade två tomater för 15 kr i affären som tar femtio kr för två persikor. för att kunna handla mat till vettiga priser måste man tydligen sätta sig på tuben. det är ju för fan inte klokt. och det ringde och det var asienresenären som kommit tillbaka och imorgon ska vi ses för första gången på svinlänge. och det pep i telefonen och det var yo-girl somm också anlänt till staden och kände sig lite vilsen. jag ska nog krama henne i eftermiddag och säga att även skåningar får lov att vara i storstan.

just nu blir jag lite påmind om att jag tycker om att bo ensam. köttgrottan är underbar. jag älskar det verkligen. på riktigt. men ensam är jävligt bra det med.

jag tittade lite på kattungar igår. vita. de skulle passa hemma hos mig. svart katt vit katt liksom.

och solen skiner. och jag är nervös som in i helvete.