total glädje!

sakerna är på plats i lund. kattakräket är på plats i malmö (jag saknar henne redan).

och jag kom in.

och jag kom in.

och jag kom in.

och jag kom in.

och jag kom in.

och jag kom in.

faller. faller. faller.

som jag trodde. jag slutar inte gråta. helt stressad och helt trött på mig själv. och jag aldrig mer vara ensam. för det är inte alls roligt. jag vill bli kliad på ryggen och jag vill ha någon som hjälper mig att styra upp saker. jag styr upp så det bara rycker om det. men. i break under pressure. och jag är van att det finns någon hos mig när jag faller. och jag lovade mig själv att sluta. men ett löfte är ett löfte och en sanning någonting annat. jag klarar inte av det här. allt är precis som det brukar. jag sover inte ordentligt. jag äter inte ordentligt. jag målar upp skräckscenario efter skräckscenario. jag tror att världen är emot mig.

fast jag vet att det inte alls är så. att allt bara spelas upp inuti mitt huvud. jag vet att det ordnar sig. men mitt pass är borta och min elräkning. och jag drömmer om en man med ordning och reda. som pekar med hela handen och låter mig vara jämställd. och jag drömmer om att bryta ihop. just nu drömmer jag allra mest om det. total fucking breakdown. kanske skulle någonannan fixa allt åt mig då.

och du. du skickade blommor. blommorna som jag väntade på i de dära två och ett halvt åren. nu kom de. sju månader senare. som om jag inte har nog att förhålla mig till.

men män.

jag blir trött på att du ska såra mig. jag blir trött och ledsen. och besviken på alltihopa. du lovade att det inte skulle bli så här. ändå fäller du dumma kommentarer. ändå så tror några av dina vänner att jag har en ny pojkvän (jag har inte haft sex sen den där gången i oktober hemma hos dig. jag har knappt sett en man sen dig). ändå rör du vid mig. det är inte ok. men jag orkar inte konfrontera dig längre. för du viftar ju bara bort det ändå.

men johanna var rolig. och lägenheten. och joel som pratade om hiphopskivan han skulle bränna till mig. om han minns.

och det var roligt att alla bara kom fram och ville prata med mig.

men män är tröttsamma. och jag är less på de allihopa. till och med min bror. fast det ska bli roligt att träffa honom. för han är ändå rätt så kul.

fast droppen. det var på din fest. en okänd man säger: can i dunk your doughnut? som om det skulle vara roligt. jag säger något smart och elakt. och drar. han kommer fram en gång till. you'vr got a mean ass. som om det skulle bli bättre.

när jag träffar en man utan några som helst problem. som inte vill spela spel. och som säger vad han tycker och känner. då ska jag fira med fyrverkerier. det är ett löft.

söndag i glimmis

och så började söndagen med att jag spillde kaffe på väven. mindre bra. och jag var på rätt dåligt humör. och tyckte det var jobbigt med folk. så jag höll tyst. sakta men säkert blev jag gladare och gladare allt eftersom jag såg hur bra väven blev. efter en stund var jag redo för att sätta mig med det som ska bli mitt arbetsprov.

och det gick bra. det blev bra. det blev fint. och det blev coolt. så nöjd.

kan det vara så att solen skiner över henne nu?

finland vann eurovisionen. som jag följde för första gången på år. och jag tyckte nog att det var rätt roligt att carola fick en knäpp på näsan. fast lite synd är det nog om henne. för jag såg runar på teve. och han verkade inte riktigt frisk.

och spisen skurade jag igår. så nu är den redo för inspektion i alla fall.


och det går fortfarande bra. det blir fint det dära med livet.stressande press. pressande stress.

igår sjöng gospelflickan en sång som fick mig att gråta. jag har aldrig gråtit till musik tidigare. textraderna bara gick rakt in i hjärtat. galet vackert och träffande. det rörde upp en massa känslor, det är ett riktigt bra betyg till en sångerska. och jag sa det till henne efteråt. att hon fick mig att gråta. och hon blev så glad.

och den andra gospelflickan sjöng med styrka och kraft. hennes sång lyfte mig. fick mig att jubla inombords. och jag sa det till henne. att hennes mörka kraftfulla röst var underbar. och hon blev så glad.

och jag blev så glad för att mina ord gjorde de som glada. att det märktes att det spelade roll vad just jag sa.

och luftslottet tycks bli vårt. och idag ska jag försöka få ihop de där arbetsproverna. och idag. idag ska jag tänka att jag är tillräckligt bra för att komma in. för solen sken på mig under den korta promenaden till skolan.

och jag skjuter undan både stress och press. press och stress. det tar redan alldeles för stor del av mitt liv.

det löser sig. det ordnar sig.

det verkar bestämt som om hon ska flytta till det coola bostadsområdet. hon är sannerligen förvånad. men har en lägenhet svartvitt köksgolv så flyttar hon.

det löser sig. det ordnar sig. hon vet inte vart hon ska bo i slutet av augusti om hon kommer in på skolan. men det löser sig. det ordnar sig. det vet hon.


kompis det går bra nu

imorgon kl 14 så är den slagen. sanningens minut.

jag ska vänta vid telefonen. beredd på recensionen. beredd på att luftslottet kanske rasar. att de rosa molnen som det vilar på blir grå och trasas sönder.

fast jag är egentligen mest beredd på att det ska gå bra. att lägenheten ska vara underbar. att det ska finnas massa utrymme för en vävstol och en symaskin. och vi ska ha en massa glansiga tidningar och ett riktigt vardagsrum. fönster fulla med blommor och blader och solen ska alltid skina.

det går bra nu.

jag låtsas som att jag är frisk. och hoppas att det kommer innebära att jag snart blir det. annars så däckar jag lagom till arbetsproverna ska in. och jag ska flyttstäda. attans.

bb

förresten har jag missat en massa big brother-avsnitt. det känns inte bra.

men den norska glamourmodellen som spelade ut två snubbar mot varandra åkte ut i söndags. det kändes fan gött.

hennes framtoning var: jag är alltid så glad. alltid så positiv. så glad och positiv att alla blir sura. jag får stänga in mig i sovrummet och vara glad för mig själv. jag förtjänar att stanna för jag är ingen bitch.

jag säger bara: är du ingen bitch är du banne mig inte kvinna heller!


i vårförkylningens klor.

sjuk.

jag har ont i halsen.

och i lungorna. det gör ont när jag andas.

skitont.

för att inte tala om när jag hostar och får blodsmak i munnen.

onödigt. olägligt. tröttsamt.

45 minuter i mitt liv.

så flyttar jag och svarta madam in med henne och kopparjesus. jisses. fast luftslottet har ännu inte tagit mark. fortsätter tänka på att inga papper ännu är skrivna. allt är mycket osäkert. men det ser ljust ut. tyvärr intet ljud än idag. men kanske kanske kanske har han plingat Jojo.

annars fick jag Zebraflickans adress. hon föreläste här idag. snart ska hon få ett brev på posten med en av mina zebraflickor. undrar om jag har sålt de jag har på utställningen. det ska verkligen bli spännande att se vad som sålts och vad som blir kvar.

jag måste skicka in fler arbetsprover än jag trodde till designskolan. känns inte så där jättebra att bara slänga ihop några skisser. men det får bli så. jag tänker banne mig försöka. inte lönt att backa nu liksom.


work it baby, work it

vi pratade igår. vi pratade om männen i våra liv. de dära som säger en sak och menar en annan. och vi bestämde att det faktiskt inte ska vara så att det är vi som serverar allt på ett silverfat hela tiden. det sägs att män är jägare, varför känns det som om det bara är vi som jagar? vi som hela tiden erbjuder och föreslår. vi som stryker medhårs för en gnutta uppmärksamhet. vi förtjänar faktiskt mer än så. vi förtjänar att ni anstränger er.  

jag tänker inte nöja mig längre. jag vet vad jag behöver i mitt liv. och det är inte tvåsamhet på någonannans villkor.

jag ska sluta ta vad som erbjuds och söka mig till det jag faktiskt egentligen behöver.

idag blev jag påmind om att jag är speciell. jag ska sluta förtränga det.

åter från ön del II

men sen så var det tyst. säg inte saker till mig om det bara är lögn och förbannad dikt. jag är trött på folk som inte säger vad de menar. med folk menar jag män.

åter från gotland. fick vi svar på en lägenhet. den verkar grym. kanske klarar vi det. hoppas det blir bra.

åter från gotland. vi hade tur och fick en tur i ruinerna. och blev bjudna på fest. ibland undrade vi om några tog illa upp för att vi nästan bara lekte med varandra. fast vi bestämde att man fick säga till. det är inte lönt att lägga sin tid på att fundera på vad andra känner. för hur kan man veta om de aldrig säger något?

åter från gotland. där på ön insåg jag att vi är rätt lika. nästan så det var lite läskigt, särskilt när båda våra stora hanväskor låg uppfläkta brevid våra kameraväskor och vi sprang runt med varsin jättekamera och du hade den där tröjan från hm som jag med har. och vi klättrade på berget och du berättade om moses bror. det var mysigt. och påminde mig om den där tiden när jag fortfarande var betuttad i alla musiker.

åter från gotland. jag hade en nästanflirt. han började och jag fattade inte alls vad som hände. jag minns tydligen inte hur sånt går till. sen lät jag helt korkad när jag frågade en grej. ja, ja. jag bjuder på det. för övrigt såg han ut som en pojkvasker. och sånt får det vara nog av.  

(och igår såg jag något på teve. något som jag tror att han pojken från förr tyckte om mig. och det gjorde fan fortfarande ont. men mest gjorde det ont för att det var så du såg på mig.)

åter från gotland. skickade jag in ansökningarna. och tvivlade.

åter från ön del I

åter från gotland funderar jag på min sommar. hur kommer jag att må av att tillbringa ytterligare tre månader på landsbygden? den här gången dessutom med familjen in under huden. i don't really know. och vad don't i know more? jo, vart ska jag bo sen har ni tänkt? i vilket hus i vilken stad i vilket land. jag vet ju att det är malmö som ligger närmast tillhands och jag vill egentligen inget annat. men vad händer när familjen har lagt sig alltför långt under huden och jag fortfarande inte har någonstans att bo? eller något att göra. vad händer om jag inte kommer in? är det d-kurs som gäller då eller. my god. så många frågor. och ärligt talat. jag vet att det ordnar sig. jag behöver bara få krånglet ur huvudet.

åter från gotland. jag har bevisat för alla tvivlare att mitt morgonhumör är vad man skulle kunna kalla uruselt. vaknar jag inte av en kram så vill jag gärna slåss den första timmen efter jag stigit upp. och det blir inte bättre av att ha fyrtio personer som varken vill bestämma sig eller på något sätt engagera sig. jag lät helt klart arg helt klart ofta helt klart i onödan. det bjuder jag på.

åter från gotland. jag tackar dig min borttappade syster, för det du sa. för trots våra olikheter och trots att vi aldrig kommer att bli nära vänner (för du är elak på ett sätt som skrämmer) så är vi lika. vi kan känna av saker på lika sätt. och det du sa om dem stämde. jag kunde inte sätta ord på vad som gjorde mig olustig i deras sällskap men nu vet jag. det är det där med tävlingen. och när en av dem viftade bort mig på det där fruktansvärt nonchalanta sättet visste jag. hon såg mig en konkurrent. hon ser mig alltid som en konkurrent. och du borttappade syster, du kanske också gör det. men det är inte på samma illvilliga sätt. det är på ett obetänksamt sätt och det kan vara elakt och det är det som skrämmer. men de. de är olustiga. och när jag insåg att du hade rätt insåg jag att jag aldrig kommer kunna välkomna dem in i mitt liv. för systerskapet är viktigt. och systerskapet har inte plats för konkurrens.

åter från gotland. jag skickar ett sms. och jag får svar.


sol i sinnet eller mord i minnet?

och hon hade en sång med. och jag började grina.

han hade aldrig varit kär. aldrig varit kär. oj, har du inte? men sen mindes jag. han är ju fortfarande bara barnet. när jag var i hans ålder visste jag heller inte så mycket om det hela.

men den här tiden på året får mig att minnas. och när solen brände på ryggen mindes jag den där våren. den våren som jag bestämde att jag var kär.

och jag är trött på alla spel som ska spelas hela tiden. och jag är trött på dina spel. och dina. och dina. och dina med. jag vill att allt ska vara enkelt. jag gör allt som står i min makt för att allt bara ska vara enkelt. varför envisas ni med att komplicera mitt liv?

hon förtjänar världen.

när hon är ledsen så ringer jag. och hon blir glad. för det betyder att jag bryr mig. det betyder att jag ser henne. oavsett vilken tid det är.

men du. du förstod aldrig hur jag visade omtanke.

det är stressigt nu. stressigt och oroligt. och jag vill bara skita i allt och titta på fjärilar och äta falafel. men det går inte för allt måste styras upp.

jag är less nu. jag vill inte längre.

det är krävande att vara omtänksam. så krävande att jag blivit elak istället.

och det snurrar i huvudet. och jag längtar längtar efter manlig bekräftelse.

det gör mig trött. för jag vill kunna strunta i det. jag vill att det ska vara oviktigt. men ändå undrar jag om du ska skriva snart?

till flickan på den nästsista kyrkbänken.

efter flickan med provsången. och efter flickan med volontärintervjun. sa en liten röst: för att min mamma ska ta tillbaka mig.

var skulle jag vara utan mamita? vad skulle jag vara utan henne? om hon skulle säga, nej soffan du kommer inte hem en gång till. om hon skulle säga, nej soffan jag älskar dig inte längre.

jag skulle säkert också söka. jag skulle säkert inte heller våga lita på en trygghet. för min mamita är det enda som har gjort att jag har en stadig grund att stå på.

och det märks på henne att hon inte mår så bra. hon söker. jag undrar hur länge hon kommer att söka. och jag hoppas att hon hittar hem. och jag hoppas att hon finner ro. för jag tror att det är det enda som hon vill.


straight from gymnastics.

still frustrated as hell.

kanske är det därför som jag längtar efter fysisk aktivitet. i sommar vill jag lära mig rida häst och hoppa med häst. och övertala någon att lära mig spela tennis. det ser så coolt ut. särskilt när brudar gör det. och de har så snygga små tennisoutfits. jag ska bli en serena williams-kopia. designa kläder och slå hårda smashar.

jag önskar att något galet och romantiskt hände mig.

antagligen är det samhället som tutat i mig det här behovet men faktum kvarstår. jag skulle bli glad för en blombukett eller en present eller något.

jag längtar efter människorna som jag hör ihop med.

och det så mycket att jag till och med längtar efter etiopien. det är ändå lite knasigt. men snart snart snart är jag hemma hos min mummy. det ska bli så skönt. häromdagen luktade det som saada i en affär. och idag såg jag ett barn som påminde mig om för några år sen när iman fortfarande inte hade börjat i skolan och ville ha likadana kläder som jag. jag saknar den villkorslösa samhörigheten.

jag önskar att hösten inte var höljd i dunkel.

i smyg oroar jag mig för att jag inte ska komma hemifrån utan för alltid fast i robertsfors. i smyg oroar jag mig för att jag inte duger. jag vet att det kommer att ordna sig. att en bostad helt plötsligt kommer att komma till mig och jag kan faktiskt tänka mig att påbörja d-kursen i genus. och jag vet ju att jag duger. jag har ju trots allt sålt en tavla. och jag glittar riktigt fint nu i vårsolen.

men i smyg oroar jag mig.

1 maj.

vi pratade om att det var konstigt att institutionalisera kampen genom att avsätta en särskild dag varje år till demonstration. men idag slog det mig att det handlar om så mycket mer än demonstration.

fast på landet utan någon möjlighet att sälla sig till ett demonstrationståg slog det mig med en vansinnig kraft.

det handlar om alla de människor som offrat allt för rösträtten.

det handlar om alla de människor som offrat allt för åttatimmarsarbetsdag.

det handlar om alla de människor som fortfarande sätter sina liv på spel för rätten att uttrycka sin åsikt.

de människorna ska hyllas. de är hjältar.

och idag går mina tankar och mina hyllningar till världens kvinnor. och den kamp som de dagligen utkämpar.